Winweef

Het meewerken aan het ontwikkelen van het weefprogramma WinWeef9 en WinWeef10 en het schrijven van het oefenboek voor WinWeef9 en WinWeef in de Praktijk voor WinWeef10, waren voor mij een boeiende en leerzame ervaring.

Naast het lesgeven van WinWeef10  aan beginners, was een logische volgende stap het ontwikkelen van een serie lessen waarin veel bijzondere ontwerpmogelijkheden van WinWeef10 optimaal toegepast worden. Maar ook waarbij de methode van ontwerpen aaangepast wordt aan de specifieke mogelijkheden van de diverse getouwen.  Voor een contramarche ontwerp je anders dan voor een dobby met interface en weer anders voor een dobby met een beperkt aantal latjes.

Het resultaat zijn de workshops ’Tegelijk’ die een combinatie zijn van leren tekenen met WinWeef10 en het leren ontwerpen van alle verschillende netwerkweefsel.                         Iedere workshop komt een ander netwerkweefsel aan de orde en doet u ervaring op met nieuwe mogelijkheden van  WinWeef10.

Een andere WinWeef-workshop gaat over het  ontwerpen van veelkleurige dubbelweefsels, waarin u ervaring opdoet met het samenstellen en veranderen van een kleurenpalet  en het accuraat plaatsen van kleuren in ontwerpen van dubbelweefsels.

In alle workshops werkt u met uitgebreide lesbrieven, zodat u later zelfstandig met WinWeef10 kan tekenen.